Family Photography

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

A
Tóth Viki vagyok, két gyermek boldog édesanyja. Egy fotós és egy háziasszony keveréke némi maximalizmussal és nem kevés kitartással ötvözve. Néhány éve, egy véletlen folytán belecsöppentem a fotózás világába, és hátrahagyva informatikus múltamat, kitanultam a szakma minden csínját-bínját. Állami képzésen, sok-sok gyakorlaton, workshop-on keresztül, rengeteg alázattal és kitartó szorgalommal vezetett az út a profi fotózás irányába. Csak és kizárólag stylist - asszisztenssel dolgozom együtt Balázs Adrienn személyében, akit Sport TV-s múltjából sokan ismernek már. Adrienn a profi sminkek nagy mestere is.
BŐVEBBEN MAGAMRÓL, TANULMÁNYAIMRÓL...

Előzmények...
A fotózás világa mindig érdekes volt számomra. Nagyon korán kezdődött, úgy 14 éves koromban, amikor anyukám beiratott a Nemzetközi Divat Stúdióba, ahol modellként végeztem. Divatfotózások, divatbemutatók, fellépések követték egymást. 16 évesen már Geszler Dorottya modell csapatának tagja voltam. Rengeteg fotográfussal dolgoztam együtt, a világ különböző pontjain. Az érettségi után informatikán tanultam tovább, a modellkedést azonban egészen a végső vizsgákig folytattam. 24 évesen már azon törtem a fejem, hogyan kerülhetnék át a kamera innenső oldalára. Az élet azonban úgy hozta, hogy évekig informatikusként dolgozzak, egészen az első gyermekem születéséig. Az itthon töltött évek biztosították számomra az ismerkedést a fotózás alapjaival. Hobbifotós lettem. Az áttörést a második gyermekem 4. szülinapja hozta meg. Tudtam, hogy eljött az kiteljesedés ideje, elkezdtem komolyabban kitanulni a szakmát és egyuttal megvettem első félprofinak számító NIKON fényképezőgépemet.

Tanulmányok...
Körültekintően választottam ki a számomra legmegfelelőbb tanfolyamokat, workshopokat. Ennek megfelelően:
- 1 évet tanultam a Digitális és Filmes Fotótanfolyam keretein belül, kezdő és haladó szinten. Természet (Vadász Sándor)-, riport (Szandelszky Béla)-, portré (Szipal Martin)-,  divat (Karl Péter)-, akt (Jung Zseni)-, étel (Jung Zseni) fotózások sokasága elméletben és gyakorlatban. A photoshop alapjait is itt sajátítottam el. Több 3-4-5 napos külföldi gyakorlaton vettem részt. A részemre kiállított oklevél az alábbi képesítéseket tartalmazza: modellfotózás, reklámfotózás, riportfotózás, tárgyfotózás, természetfotózás (művészeti képesítések,  azonosító: 1800-20) és Photoshop program kezelése (számítástechnikai képesítés, azonosító: 4600-20).
- 2 évet tanultam a Kapos 2000-nél, mely a hazánkban fotósként dolgozni vágyok számára köteleFotográfus és Fotótermék kereskedő OKJ-s bizonyítványt biztosította számomra. Nem mondom, hogy könnyű volt. Sőt, a rengeteg anyagot tartalmazó művtörin és fotótörin kívül a fotótechnika is igazi kihívás volt számomra. A fotómasina expogombjának lenyomásán túl, maxwell egyenlet, fotográfiai jelleggörbe, lineáris expozíció, átfogás, reflexió, fényabszorpció, opacitás, denzitás, diffrakció és egyéb témakörök gazdagították tudásomat.
- 6 hónapot tanultam Varga Csaba - díjnyertes esküvői fotós Új Generációs Esküvői Fotós (UGEF) tanfolyamán, mely végeztével személyi asszisztensként vettem rész munkájában. A tanfolyamot az OKJ-s tanulmányommal párhuzamosan végeztem.
Workshop-ok:
- 1 napos magánoktatás Schram András esküvői fotóssal
- Újszülött és babafotó workshop - Fotóbetyár
- Divat és glamour workshop - Fotóbetyár
- Rendszervakú használat workshop - Fotóbetyár

Vállalkozás...
Az árlistám és weboldalam megalkotása előtt fél évet fotóztam önköltségen. Végigfotóztam az ismeretségi körömet, barátokat, családomat, gyerekeimet, barátaim gyerekeit külső helyszínen és fotóstúdióban egyaránt. Rögös út vezetett a vállalkozásig, sokszor könnyekkel, de semmit sem bántam meg. Vállalkozásom két irányba halad, egyrészről a családi fotózások irányába (www.family-photography.hu), másrészről az esküvői fotózások felé (wedding-photography.hu). Mindkettő szerelem. Rengeteg családot ismertem meg, van köztük olyan, aki még kismamaként volt nálam elöszőr, idén pedig már a 4.szülinapját fotózhatom a kis pocaklakó Lilinek. Két nagy céggel van szerződésem, ahol rendezvény-, és étel- fotósként állok helyt hónapról - hónapra. Divat, glamour, akt és felnőtt portré fotózást egyáltalán nem vállalok. 2018 lesz a 4. éve, hogy hivatalosan is főállású fotográfusként dolgozhatok.

Azt hiszem magamról egyenlőre ennyit, de ne habozz megkeresni bármi kérdésed lenne!
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz